23 March 2014

Someone's finally, married.

Assalamualaikum.

Yes, it's my brother.

Nampak macam ex boyfriend kahwin je. What's wrong with me. Hahaha. Finally member sepak terajang aku dah kahwin last Friday. Lepas ni dah takleh nak sepak macam selalu. Nak buat mcm mana, kaki tak bedung. Haha.

Anyway, the pictures are non-edited.
Don't judge :'(


With Baby Fariesha & the groom.

and this was malam akad nikah night.







The one yg pakai tudung pink tu, she's like 2 yrs older than me. Buttt, looks younger than me kan? And yes, lagi childish dari aku. Haha, sitting on it like nobody's business.



 and this was on the wedding day.


From left, my eldest brother, me, kakak & my 2nd brother. So much loves in one picture. 

actually ada lagi tp lupa ah taruk kt mana. Ni je jumpa. Hukhuk T.T

video

Ayah's one second of video. Tah pape. Anyway, spot me if you can.

Congrats, big brother! Dah jadi laki orang, kurang ajar kahwin tak ajak aku sekali. Hahaha. I would love to thank kak Jue for accepting my brother for who he is, sbb aku rasa dia seorang lelaki yg psycho. Well, who'd want to love a psycho man? Aku taknak!! Hahahaha. Being your sister is the best thing ever bro, even your perangai often make me go "asal lah bodoh sangat abang aku ni" but still, i'm soooo happy bila kau ada.

Maaf, takda niat pun nak jiwang. Aku sendiri geli.
Gerak luh, bye. x

31 January 2014

La Tahzan.

Sekali lagi air mata itu tumpah, bagai melegakan hati pemiliknya.

Manusia.
Kadangkala diuji dengan sehebat-hebat ujian. Zahirnya lemah tapi batinnya gagah anugerah Tuhan.

La tahzan.

Optimislah dengan ujian. Itu hadiah Tuhan.
Bersyukurlah. Beruntunglah.
Dari jutaan, engkau pilihanNya.

Kita rasa kitalah yang besar ujiannya. Kita rasa kitalah paling berat bebanannya.
Come on. Ada orang lagi besar ujiannya. Lagi berat bebanannya.
Jangan merungut sayang. Jangan mengeluh walau sedetik.
Kita milik Dia. Dulu, kini, dan sampai bila bila.
Maka Dia berhak menentukan yang sebaiknya buat kita.

Jalan takdir Allah tak pernah salah.
Berbaik sangkalah dengan aturanNya.
Jika perlu untuk engkau menangis, maka menangislah.
Tapi sayang, jangan sedih lama-lama.
Nampak macam kita kurang redha dengan apa yang Allah aturkan.
Takdir Allah is something yang unexpected.
Miracle things may come soon. Soon.
Engkau harus percaya.
Ya, percaya.

La tahzan.
Syurga itu mahal sayang, bukan mudah kita nak dapat.
Even people always said, benda yang payah nak dapat itulah yang kita akan benar-benar hargai.
Dan kita pasti bahagia sangat bila dapat.
Itu pasti.

Tapi terkadang ada masa kita jatuh.
Tak mampu nak bangun.
Tapi, ingatlah. Walau apa pun, Allah akan tetap menemani.
Just beside you.
Selalu.
Allah akan ubat luka di hati kita.
Perlahan. Perlahan.
Inilah hadiah buat hambaNya yang bertabah.

InsyaAllah, bila Allah redha, Allah akan mudahkan.
Tak mudah. Siapa kata mudah?
Tapi inilah kasih sayang Tuhan.
Berdamailah dengan takdirNya.
Dan sampai masa kita akan faham, ada perkara yang memang dah tertulis akan terjadi.
Dan tertulis di Luh Mahfuz.
Dan kita mesti berhenti daripada memaksa ia jadi macam yang kita nak.
Tetaplah sabar dan redha dengan aturanNya.

Bukalah surat cinta dariNya.
Pasti akan damai hatimu.

Maka hanya bersabar itulah yang terbaik (bagiku)” [Yusuf: 18]

La tahzan. Kesatlah air matamu.
Allah ada.
Allah tahu.

“Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh, Allah Mengetahui segala isi hati.” [Al-Maidah:7]

Dan ingatlah,

“Kebahagiaan kita tidak terletak pada harta, tidak pada penampilan diri, tidak juga pada gemerlap perhiasan dan keindahan dunia. Ukuran kebahagiaan terkait erat pada hati dan ruh manusia yang mendamba redha Tuhannya.” -Hasan Al-Banna-




///////


Copy & paste. I did change several words there (except the hadith and everything related to it). Too sad, indeed. But right after i read it, hati rasa tenang sangat. And i hope you can feel the peace too :')

Probably what i'm going through now, Allah dah bagi petunjuk pun. Lega. I feel blessed.

Assalamualaikum.

22 November 2011

Confessions.

Take time to realize,
That I was by your side all the time...
Didn't I...
didn't I tell you?

Hmm.
Back to the beginning.
No, there were no tears,
There was no sad.

That time,
When we were in our relationship.
You didn't even care about me,
Maybe it's like,
I was just the person you find when you were lonely.
Just began with "Baby."

I learned.
I learned how to love you,
How to be a perfect girlfriend,
Did you appreciate? Or...
did you ever know that?

Dude,
I was being hurted in 4 days.
You broke your promises, you lied me,
in only 4 DAYS.

I'm not sad...
It just disappoints me.
For giving all my trust on you,
without knowing it might hurt me, one day.

You disappeared for a while...
and now you come back.
You come with hope, hoping that we would get back.
Hey, long time no see?

Dude, if you ask "Do you still love me?"
It would be "Maybe."
Because I still love you.
But life goes on,
and I'm going with it.

I'm done.

Loves, Ieyn Yazid